facebook dimibike

Garantie produse

Conditii de garantie

Toate produsele comercializate de catre magazinul online www.dimisport.ro beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si a politicilor comerciale ale producatorilor si distribuitorilor. Garantia de conformitate este de 24 luni. Produsele sunt noi, in ambalajele originale. Garantia se solutioneaza prin repararea, inlocuirea sau rambursarea contravalorii.

Garantia se acorda in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora precum si a Ordonantei nr. 21/1992 privind protectia consumatorului, cu modificarile si completarile ulterioare si este valabila doar pentru defectiunile aparute in exploatarea normala a produsului.

Garantia se refera exclusiv la defecte de fabricatie si nu acopera defectiuni aparute in urma utilizarii necorespunzatoare a produsului.

Conformitatea produselor este asigurata daca:

1. corespund descrierii facute de vanzator si au aceleasi calitati ca si produsele pe care vanzatorul le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;

2. corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut vanzatorului si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;

3. corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;

4. fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator.

Vanzatorul nu este raspunzator de declaratiile publice prevazute la art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 449/2003, in oricare dintre urmatoarele situatii, daca probeaza ca:

a) nu a cunoscut si nu ar fi putut, in mod rezonabil, sa cunoasca declaratiile in cauza;

b) declaratia fusese corectata la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare;

c) decizia de a cumpara produsul nu putea fi influentata de declaratiile publice in cauza.

Orice lipsa a conformitatii rezultata dintr-o instalare incorecta a produselor va fi considerata echivalenta cu o lipsa a conformitatii produselor, daca instalarea face parte din contractul de vanzare a produselor si produsele au fost instalate de vanzator sau pe raspunderea sa.

Modalitatea prin care  se asigura consumatorului garantia o reprezinta in primul rand repararea produsului. Inlocuirea produsului se face numai dupa constatarea imposibilitatii de reparare. Repararea sau inlocuirea fara niciun cost suplimentar a unui produs se va face doar daca se constata o lipsa de conformitate sau un defect. Restituirea contravalorii se face numai dupa constatarea imposibilitatii de reparare sau de inlocuire a produsului. Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.

Daca solicitarea de garantie este intemeiata vanzatorul va repara/inlocui produsul neconform in termen de 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta lipsa de conformitate a produsului. Orice reparare sau inlocuire a unui produs se va face intr-o perioada stabilita de comun acord intre vanzator si cumparator.

In cazul in care solicitarea de garantie este neintemeiata, cumparatorul va suporta integral cheltuielile aferente cercetarii/expertizarii produsului/materialului reclamat ca fiind neconform ori cu vicii (costuri curierat, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manopera, materiale utilizate si ambalare).

Lipsa de conformitate se transmite in scris la adresa info@dimisport.ro

Termene garantie:

Termenul de garantie pentru lipsa de conformitate a produselor este de 2 ani de la data livrarii si daca cumparatorul informeaza Dimi Sport despre aceasta in termen de maxim 2 luni de la data la care a constata-o.

Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul se reduce la aceasta durata.

Pentru defectele de neconformitate aparute dupa 6 luni de la achizitionarea produsului, cumparatorul trebuie sa dovedeasca faptul ca lipsa de conformitate a produsului a existat la momentul livrarii acestuia si nu a aparut ulterior, ca urmare a pastrarii, utilizarii si/sau intretinerii neadecvate, intense si/sau defectuoase sau datorita uzurii consumabilelor.

Conditii in care garantia devine nula sau inaplicabila

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, fisuri, rupturi, ciobiri, indoituri, componente/piese lipsa, etichete sau sigilii deteriorate, indepartate sau modificate, produse utilizate in conditii neadecvate, produse care prezinta socuri mecanice, termice, electrice, produse manipulate/depozitate/puse in functiune incorect, utilizate in conditii de umiditate sau sub actiunea substantelor chimice, produse instalate incorect, produse in care au patruns lichide sau alte substante, decolorarea produsului sau a unor parti componente in urma expunerii la surse de caldura/soare. Interventia mecanica sau plastica asupra produselor, depozitarea in conditii improprii si utilizarea necorespunzatoare, altele decat cele pentru care produsul a fost testat si proiectat, defecte ce apar ca urmare a erorilor de instalare/montaj, curatare/spalare/ intretinere care nu respecta instructiunile specifice fiecarui produs, uzura normala a produsului, interventii executate de catre persoane neautorizate, vopsirea produsului de catre client, incendierea, furtul, deteriorari in urma unor calamitati, furtuni, grindina sau alte calamitati duc la anularea garantiei.

Urmatoarele parti componente deteriorate nu sunt acoperite de garantie:

Pentru skateboard-uri, longboard-uri, role, patine de gheata, patine cu rotile garantia acopera doar defectele de fabricatie detectate inainte de a le folosi. Dimi SPORT nu raspunde si garantia devine nula pentru deteriorari rezultate in urma accidentelor, defecte aparute ca urmare a expunerii la umezeala sau in soare puternic, a utilizarii necorespunzatoare si negligente sau reparare necorespunzatoare a produsului, a manipularii intr-un mod agresiv sau lovirilor de suprafete dure/rigide, rupturi sau fisurari datorita suprasarcinilor, socurilor, piese uzate, piese ce nu au fost lubrifiate, componente zgariate sau deteriorate din cauza coroziunii.

In cazul specific al rolelor, patinelor de gheata si patinelor cu rotile, deteriorarile aparute ca urmare a achizitionarii si purtarii in mod voit a marimii necorespunzatoare este exclusiv responsabilitatea consumatorului si anuleaza garantia.

Rotile, franele, rulmentii, amortizoarele, branturile si sireturile reprezinta articole consumabile si nu sunt incluse in garantie.

 

Corturi / Marchize/Pavilioane/Paravane

Uzura generala/defecte datorate utilizarii excesive

Defecte ale materialului cauzate de utilizare excesiva

Defecte de orice fel cauzate de ploi in exces, fortuna, grindina

Infiltrarea apei prin material ca urmare a degradarii UV

Infiltrarea apei prin cusaturi ca urmare a uzurii cusaturilor sau a benzii de etansare a cusaturii

Fermoar stricat/blocat datorita fortarii sau utilizarii necorespunzatoare

Cusaturi rupte/desfacute datorate suprasolicitarii

Catarama stricata/rupta datorita fortarii sau catarama roasa/uzata

Tragator fermoar rupt

Husa de transport/Geanta de transport

Orice ruptura/gaura a batului de cort

Defectiuni colaterale cauzate de ruperea batului/gaurirea batului de cort

Degradarea UV

Condensarea, cauzata de obicei de lipsa ventilatiei

Defecte care apar ca urmare a erorilor de instalare/montaj

Deteriorari datorate utilizarii comerciale de catre firme/companii de inchiriere

Saci de dormit

Uzura generala/defecte datorate utilizarii excesive

Defecte ale materialului cauzate de utilizare excesiva

Fermoar stricat/blocat datorita fortarii sau utilizarii necorespunzatoare

Cusaturi rupte/desfacute

Catarama stricata/rupta datorita fortarii sau catarama roasa/uzata

Tragator fermoar rupt

Husa de depozitare rupta/sfasiata

Materialul de umplutura

Deteriorari datorate utilizarii comerciale de catre firme/companii de inchiriere

Rucsaci

Uzura generala/defecte datorate utilizarii excesive

Defecte ale materialului cauzate de utilizare excesiva

Infiltrarea apei prin cusaturi (rucsacul nu prezinta captuseala interioara. Va recomandam utilizarea unei huse de ploaie pentru rucsac)

Fermoar stricat/blocat datorita fortarii sau utilizarii necorespunzatoare

Cusaturi rupte/desfacute datorate suprasolicitarii

Catarama stricata/rupta datorita fortarii sau catarama roasa/uzata

Tragator fermoar rupt

Cadru rupt

Deteriorari datorate utilizarii comerciale de catre firme/companii de inchiriere

 

Vase/Tacamuri/Termosuri/Bidoane

Deteriorari datorate de folosirea de detergenti abrazivi sau inadecvati

Depunerea de calcar

Deteriorari datorate supraincalzirii sau expunerii prelungite la flacare fara ingrediente

Deteriorari datorate suprasarcinii

Orice parte din sticla, plastic sau alt material casabil

Garnituri din cauciuc, supape, manere si toarte arse / rupte, huse de protectie

Tocirea

Petele, decolorarea, colorarea plasticului de-a lungul timpului

Ruginirea

Zgarieturile pe interior sau exterior datorate folosorii de obiecte ascutite sau dure, bureti de sarma, lana de otel

Deteriorari datorate utilizarii in cuptor sau cuptor cu microunde

Produsele lovite / deformate datorita caderii/scaparii

Arsurile provocate de flacara de gaz

Deteriorari datorate spalarii in masina de spalat vase (chiar daca este specificat de producator/distribuitor, Dimi Sport nu isi asuma si nu poate fi facut responsabil)

Deteriorari datorate dioxidului de carbon din bauturile carbogazoase (chiar daca este specificat de producator/distribuitor, Dimi Sport nu isi asuma si nu poate fi facut responsabil)

Defectele aparute ca urmare a socurilor termice (ex. introducerea produsului fierbinte in apa rece)

Utilizarea in scop comercial/profesional

 

Incaltaminte

Deteriorarile cauzate de zgarieturi, pete sau rupturi ce au fost produse de catre client/utilizator ca urmare a utilizarii/intretinerii necorespunzatoare nu sunt acoperite de garantie.

Deteriorarile aparute ca urmare a contactului cu apa sau zapada (exceptie incaltaminte dotata cu membrana), solventi, combustibili, nisip, pietris, smoala sau alte materiale corozive nu sunt acoperite de garantie.

Branturile si sireturile reprezinta articole consumabile si nu sunt incluse in garantie.

Uzura excesiva si deteriorarile fetelor sau ale talpilor, aparute in urma lovirii sau frecarii cu alte materiale, suprafete sau expunerii la soare sau la temperaturi ridicate, nu sunt acoperite de garantie.

Spalarea incaltamintei cu apa sau in masina de spalat, curatarea cu detergenti de rufe sau produse de albire se face pe propriul risc si are ca urmare pierderea garantiei.

DimiSPORT.ro nu poate fi facuta responsabila pentru defectele aparute ca urmare a contactului cu pavajul, asperitatile terenului si nici pentru defectele rezultate din agatarea sau calcarea pe obiecte dure, metale, pietre, sticla, etc.

Disconfortul, ranile sau deformarea piciorului si deteriorarea incaltamintei aparute ca urmare a achizitionarii si purtarii in mod voit a marimii necorespunzatoare, precum si utilizarea sau intretinerea incorecta este exclusiv in responsabilitatea consumatorului si anuleaza garantia.

 

Exceptii garantii

Mancare instant - conform perioadei de valabilitate inscrisa pe fiecare produs

Incalzitoare corp - conform perioadei de valabilitate inscrisa pe fiecare produs

 

IMPORTANT!!!

Compozitia, instructiunile de curatare si intretinere, conditiile de utilizare, precum si restrictiile aplicabile produsului se regasesc pe ambalaj, eticheta sau in manualul de utilizare al acestuia. Aceste informatii sunt specifice fiecarui produs  in parte si este obligatorie consultarea lor.

Va rugam sa respectati instructiunile de intretinere, ambalare si utilizare, corespunzatoare produsului achizitionat. In cazul nerespectarii acestora se pierd toate drepturile generate de garantie.

NEWSLETTER: