facebook dimibike

Garantie produse

Conditii de garantie

Toate produsele comercializate de catre magazinul online www.dimisport.ro beneficiaza de condiții de garantie conform legislatiei in vigoare si a politicilor comerciale ale producatorilor si distribuitorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale. Garantia se solutioneaza prin repararea, inlocuirea sau rambursarea contravalorii.

Garantia se acorda in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora precum si a Ordonantei nr. 21/1992 privind protectia consumatorului, cu modificarile si completarile ulterioare.

Modalitatea prin care  se asigura consumatorului garantia o reprezinta in primul rand repararea produsului. Inlocuirea produsului se face numai dupa constatarea imposibilitatii de reparare. Repararea sau inlocuirea fara niciun cost suplimentar a unui produs se va face doar daca se constata o lipsa de conformitate sau un defect. Restituirea contravalorii se face numai dupa constatarea imposibilitatii de reparare sau de inlocuire a produsului.

Daca solicitarea de garantie este intemeiata vanzatorul va repara/inlocui produsul neconform in termen de 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a semnalat problema vanzatorului. Orice reparare sau inlocuire a unui produs se va face intr-o perioada stabilita de comun acord intre vanzator si cumparator.

In cazul in care solicitarea de garantie este neintemeiata, cumparatorul va suporta integral cheltuielile aferente cercetarii/expertizarii produsului/materialului reclamat ca fiind neconform ori cu vicii (costuri curierat, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manopera, materiale utilizate si ambalare).

Conditii in care garantia devine nula sau inaplicabila

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, fisuri, rupturi, ciobiri, indoituri, componente/piese lipsa, etichete sau sigilii deteriorate, indepartate sau modificate, produse utilizate in conditii neadecvate, produse care prezinta socuri mecanice, termice, electrice, produse manipulate/depozitate/puse in functiune incorect, utilizate in conditii de umiditate sau sub actiunea substantelor chimice, produse instalate incorect, produse in care au patruns lichide sau alte substante, decolorarea produsului sau a unor parti componente in urma expunerii la surse de caldura/soare. Interventia mecanica sau plastica asupra produselor, depozitarea in conditii improprii si utilizarea necorespunzatoare, altele decat cele pentru care produsul a fost testat si proiectat, defecte ce apar ca urmare a erorilor de instalare/montaj, curatare/spalare/ intretinere care nu respecta instructiunile specifice fiecarui produs, uzura normala a produsului, interventii executate de catre persoane neautorizate, vopsirea produsului de catre client, incendierea, furtul, deteriorari in urma unor calamitati, furtuni, grindina sau alte calamitati duc la anularea garantiei.

Urmatoarele parti componente deteriorate nu sunt acoperite de garantie:

Pentru skateboard-uri, longboard-uri, role, patine de gheata, patine cu rotile garantia acopera doar defectele de fabricatie detectate inainte de a le folosi. Dimi SPORT nu raspunde si garantia devine nula pentru deteriorari rezultate in urma accidentelor, defecte aparute ca urmare a expunerii la umezeala sau in soare puternic, a utilizarii necorespunzatoare si negligente sau reparare necorespunzatoare a produsului, a manipularii intr-un mod agresiv sau lovirilor de suprafete dure/rigide, rupturi sau fisurari datorita suprasarcinilor, socurilor, piese uzate, piese ce nu au fost lubrifiate, componente zgariate sau deteriorate din cauza coroziunii.

In cazul specific al rolelor, patinelor de gheata si patinelor cu rotile, deteriorarile aparute ca urmare a achizitionarii si purtarii in mod voit a marimii necorespunzatoare este exclusiv responsabilitatea consumatorului si anuleaza garantia.

Rotile, franele, rulmentii, amortizoarele, branturile si sireturile reprezinta articole consumabile si nu sunt incluse in garantie.

 

Corturi / Marchize/Pavilioane/Paravane

Uzura generala/defecte datorate utilizarii excesive

Defecte ale materialului cauzate de utilizare excesiva

Defecte de orice fel cauzate de ploi in exces, fortuna, grindina

Infiltrarea apei prin material ca urmare a degradarii UV

Infiltrarea apei prin cusaturi ca urmare a uzurii cusaturilor sau a benzii de etansare a cusaturii

Fermoar stricat/blocat datorita fortarii sau utilizarii necorespunzatoare

Cusaturi rupte/desfacute datorate suprasolicitarii

Catarama stricata/rupta datorita fortarii sau catarama roasa/uzata

Tragator fermoar rupt

Husa de transport/Geanta de transport

Orice ruptura/gaura a batului de cort

Defectiuni colaterale cauzate de ruperea batului/gaurirea batului de cort

Degradarea UV

Condensarea, cauzata de obicei de lipsa ventilatiei

Defecte care apar ca urmare a erorilor de instalare/montaj

Deteriorari datorate utilizarii comerciale de catre firme/companii de inchiriere

Saci de dormit

Uzura generala/defecte datorate utilizarii excesive

Defecte ale materialului cauzate de utilizare excesiva

Fermoar stricat/blocat datorita fortarii sau utilizarii necorespunzatoare

Cusaturi rupte/desfacute

Catarama stricata/rupta datorita fortarii sau catarama roasa/uzata

Tragator fermoar rupt

Husa de depozitare rupta/sfasiata

Materialul de umplutura

Deteriorari datorate utilizarii comerciale de catre firme/companii de inchiriere

Rucsaci

Uzura generala/defecte datorate utilizarii excesive

Defecte ale materialului cauzate de utilizare excesiva

Infiltrarea apei prin cusaturi (rucsacul nu prezinta captuseala interioara. Va recomandam utilizarea unei huse de ploaie pentru rucsac)

Fermoar stricat/blocat datorita fortarii sau utilizarii necorespunzatoare

Cusaturi rupte/desfacute datorate suprasolicitarii

Catarama stricata/rupta datorita fortarii sau catarama roasa/uzata

Tragator fermoar rupt

Cadru rupt

Deteriorari datorate utilizarii comerciale de catre firme/companii de inchiriere

 

Incaltaminte

Deteriorarile cauzate de zgarieturi, pete sau rupturi ce au fost produse de catre client/utilizator ca urmare a utilizarii/intretinerii necorespunzatoare nu sunt acoperite de garantie.

Deteriorarile aparute ca urmare a contactului cu apa sau zapada (exceptie incaltaminte dotata cu membrana), solventi, combustibili, nisip, pietris, smoala sau alte materiale corozive nu sunt acoperite de garantie.

Branturile si sireturile reprezinta articole consumabile si nu sunt incluse in garantie.

Uzura excesiva si deteriorarile fetelor sau ale talpilor, aparute in urma lovirii sau frecarii cu alte materiale, suprafete sau expunerii la soare sau la temperaturi ridicate, nu sunt acoperite de garantie.

Spalarea incaltamintei cu apa sau in masina de spalat, curatarea cu detergenti de rufe sau produse de albire se face pe propriul risc si are ca urmare pierderea garantiei.

DimiSPORT.ro nu poate fi facuta responsabila pentru defectele aparute ca urmare a contactului cu pavajul, asperitatile terenului si nici pentru defectele rezultate din agatarea sau calcarea pe obiecte dure, metale, pietre, sticla, etc.

Disconfortul, ranile sau deformarea piciorului si deteriorarea incaltamintei aparute ca urmare a achizitionarii si purtarii in mod voit a marimii necorespunzatoare, precum si utilizarea sau intretinerea incorecta este exclusiv in responsabilitatea consumatorului si anuleaza garantia.

 

Exceptii garantii

Mancare instant - conform perioadei de valabilitate inscrisa pe fiecare produs

Incalzitoare corp - conform perioadei de valabilitate inscrisa pe fiecare produs

 

IMPORTANT!!!

Compozitia, instructiunile de curatare si intretinere, conditiile de utilizare, precum si restrictiile aplicabile produsului se regasesc pe ambalaj, eticheta sau in manualul de utilizare al acestuia. Aceste informatii sunt specifice fiecarui produs  in parte si este obligatorie consultarea lor.

Va rugam sa respectati instructiunile de intretinere, ambalare si utilizare, corespunzatoare produsului achizitionat. In cazul nerespectarii acestora se pierd toate drepturile generate de garantie.

NEWSLETTER: