10% REDUCERE cu codul promo10 la toate produsele doar pe 9 si 10 decembrie 2023 (sambata si duminica)

Catalog
Filtru

Filtru10 LEI 223 LEIAccesorii inot

Labe de inot si tuburi de respirat


In magazin online cu articole sportive Dimi Sport oferim clientilor nostri o varietate de modele de labe de inot si tuburi de respiratie. Tuturor celor pasionati de lumea subacvatica le dorim sa aiba o experienta cat mai placuta in magazinul nostru online si sa faca cea mai buna alegere atunci cand isi cumpara produsul dorit.

Labele de inot ajuta la marirea vitezei de deplasare sub apa. In functie de imprejurari, aveti nevoie de labe de inot cu diferite marimi ale lamei. Daca veti face scufundari subacvative la adancimi mari, veti avea nevoie de o pereche de labe de inot cu lama mai lunga, deoarece au suprafata de propulsie mare. Daca doar doriti sa admirati recifele, veti avea nevoie de unele cu lama mai mai scurta. In plus, folosirea celor cu lama scurta ajuta la arderea rapida a caloriilor, dezvolta forta de impact si flexibilitatea, ajuta la imbunatatirea tehnicii de inot si va ajuta sa inotati mai repede. Labele de inot scurte sunt folosite in antrenamente pentru imbunatatirea tehnicilor de inot stil delfin si craul.

Ce este important sa stiti atunci cand cumparati un snorkel?

1. Sa fie certificat – orice snorkel (tub de respirat) BECO are certificat EN1972 si este testat in conformitate cu aceasta directiva, fiind supus testelor efectuate de TÜV Rheinland. Un snorkel in  conformitate cu standardele de siguranta trebuie sa fie marcat cu urmatoarele caractere:2. Este extrem de important ca snorkel-ul sa nu fie prea lung. Lungimea unui tub pentru adulti nu trebuie sa depaseasca 35 cm. Un tub de respirat pentru copii poate avea pana la maxim 30 cm lungime. Copiii cu o inaltime sub 150 cm nu  trebuie sa utilizeze un snorkel pentru adulti.

De ce aceste aspecte sunt importante?

In cazul in care se utilizeaza un snorkel prea lung, respiratia devine dificila sau chiar imposibila si se poate pune viata in pericol, provocand pierderea cunostintei sau alte daune sanatatii. Daca snorkel-ul este prea lung sau prea gros, volumul tubului este mai mare decat volumul pulmonar al scafandrului, ceea ce favorizeaza acumularea de dioxid de carbon. Scafandrul nu poate evacua complet tot aerul din tub si in consecinta respira aer mai putin curat. Pentru a preveni acest risc, un snorkel trebuie sa aiba pana la 35 cm in lungime si 2,8 cm diametru. Toate tuburile de respirat marca BECO sunt realizate in conformitate cu normele EN1972 si prezinta autocolante cu informatii despre care model este adecvat pentru dumneavoastra, in functie de inaltimea corpului.

1. Snorkel pentru copii cu o inaltime de 150 cm.
2. Snorkel pentru persoane cu inaltime de peste 150 cm.

Ce altceva ar trebui sa mai aveti in vedere?

Un snorkel trebuie sa aiba un mustiuc care sa se potriveasca conformatiei bucale, pentru a fi confortabil atunci cand se foloseste pe durata lunga. Legatura flexibila dintre mustiuc si tub trebui sa fie adecvata dimensiunii si formei capului.

Pentru a fi usor vazuti de catre alte persoane care fac scufundari, fiecare snorkel trebuie sa aiba in capat o banda de cel putin 3 cm latime, colorata in portocaliu-fluorescent, pentru a asigura o mare vizibilitate. Datorita testelor in conformitate cu normele EN 1972, acest lucru este garantat la toate tuburile de respirat marca BECO.

De asemenea, asigurati-va ca va puteti atasa tubul de respirat la masca de scufundare in conditii de siguranta, astfel incat sa nu il pierdeti. Toate tuburile de respirat BECO au posibilitate de atasare usoara si sigura la masca de scufundari.